16 Ocak 2009

kabak tatlısı

bu günlerde kabak tatlısı,çok yapıldığı için bloglarda da çok var.ama olsun bu da benim tarifim.bizim evde çok sevilir kabak tatlısı.
tarifi:
istenen miktardaki kabak,bir tencereye yerleştirilir.üstüne birazcık toz şeker serpilip,kısık ateşte pişmeye bırakılır,piştikten sonra,ceviz dökülüp afiyetle yenir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

son zamanlarda bizim evde de çok sık yapıldı kabak tatlısı biz de ailecek çok seviyoruz. pişirmesi kolayda kabukları soymak biraz zor oluyor.. ben de fotoğrafını çekip bloğuma koymayı düşünüyordum hatta. sen koymuşsun ne farkeder...:)) ellerinize sağlık. yemeyen yapsın yesin bu tattan kimse mahrum kalmasın!

3prenses dedi ki...

evet gül kabukları sorun gerçekten.ben aldığım markette görevliye rica edip soyduruyorum.

3prenses dedi ki...

bu arada gül,ben senin bloga yorum bırakamıyorum,niye acaba.

Unknown dedi ki...

HİÇ TATMADIĞIM HİÇ YEÖEDİĞİM BİR LEZZET AMA BÖREĞİNİ ÇOK SEVERİM GÖZLEMESİNİDE AMA SANKİ TATLISINI YİYEMİYECEKMİŞİM GİBİ GELİYOR:((( TATLIYLA PEK ARAM YOK ONDAN OLSA GEREK SANIRIM ELLERİNE SAĞLIK ZİYARETİN İÇİNDE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ İZLEYİCİ OLDUĞUN İÇİNDE

Moonish (moonsun) dedi ki...

Afiyet olsun, ellerinize saglik :))

TATESAL dedi ki...

Kabak tatlısını çok severim.Ben akşamdan doğrar üzerine şeker serperim.O kendi suyunu verir.Onunla pişiririm.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor....
Size birşey soracağım ,yardımcı olabilirmisiniz? Online Ziyaretçi sayacını blogunuza nasıl eklediniz?

 
designed by GeCe for only 3Prenses