19 Ağustos 2008

gün kurusu kayısı

başka yörelerde yapılırmı bilmem ama erzincanda yazın kayısılar olgunlaşınca her evde yapılır.kayısılar bu şekilde kurutulur.kışında komposto ve kasefe denilen bir tatlı yapılır.

5 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Kasefeye bayılırım:) Annem yapar bazen. Tereyağlı, bol cevizli! Hımmm çok leziz olur! İyi ki hatırlattınız, ramazanda yapıp, tarifini paylaşmak lazım;)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Kasefeye bayılırım:) Annem yapar bazen. Tereyağlı, bol cevizli! Hımmm çok leziz olur! İyi ki hatırlattınız, ramazanda yapıp, tarifini paylaşmak lazım;)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Kasefe nedir bilmiyorum ama tarifini bizlerle paylaşırsan sevinirim. Bu arada ne güzel her yerde yavaş yavaş kış hazırlıkları başlamış!!!

Sevgiler,
Evren

3prenses dedi ki...

evet en yakın zamanda yapıp yayınlıyorum canım

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bende merak ettim ,nasıl bir tatlıymış....

 
designed by GeCe for only 3Prenses