kete erzincanda pek meşhurdur.her evde yapılır hemen hemen ,gerçi artık bilmeyenler için fırınlardada yapılır ya neyse.malzemeler :
1 kilo süt
250 gr kadar tere yağı yada margarin
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
hamur yoğrulup üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
iç malzemesi :
2.5 su bardağı un
hamur haline getirecek kadar sıvı yağ
ocak üstünde hafif kavrularak hazırlanır
yapılışı: hamur portakal büyüklüğünde alınıp açılır .iki yanı üst üste katlanır ve ortadaki uzun kısma iç malzeme serilir sonra rulo yapılıp gül şekli verilip elle bastırılır .ve üstüne yumurta sarısı sürülür ve 250 derecede pişer .
bu ölçülerde yaklaşık 10 tane keteniz olur,peynir ve çayla süper olur .10 tane fazla derseniz buzdolabına koyun ve teflonda ısıtıp yiyin.
2 yorum:
Merhaba
ben koca tarafından sadece nüfus cüzdanında olmak üzere Erzincan'lıyım. Ahh ahh kayınvalidem yapar keteyi çook güzel olduğu söylenir. Bu arada kendisi 83 yaşında vee inanırmısın bir ikna edemedim ketenin içine peynir koydurmayı. Kete yaptığı zaman bana ayrı poğaça yapar peynirli, ama ketenin içine olmaz der.
Ellerine sağlık
hoş geldin canım evet aynı fikirdeyim kete peynirli olmaz.
Yorum Gönder