6 Kasım 2008

bayat ekmek

bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif bu,bilenler vardır mutlaka ama bilmeyenlere anlatayım istedim.bayat ekmekler bir tencereye doğranır,biraz tereyağıyla kavrulur,mutfağınız mis gibi kızarmış ekmek kokmaya başlayınca,2 yumurta biraz süt(bu ekmeğin miktarına bağlı)çırpılır ve ekmeklerin üstüne dökülür.ekmekler sütü çekince altı kapatılır.yanında da mis gibi çay.afiyet olsun.

8 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

İlksycığım bak ben bilmiyordum bunu süper fikirmiş.

Sevgiler,
Evren

3prenses dedi ki...

evet canım çok lezzetli dene mutlaka sevgiler.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ilk defa duyuyorum,süt tahmini ne kadar olmalı yani çok ıslak bir tad mı gelmeli ağza yoksa yumurtalı ekmek gibi mi...
ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

bilmem mi çocukluğumun tadı şeker

3prenses dedi ki...

perili köşk ıslak bir tat gelmeyecek evet sanırım yumurtalı ekmek gibi,tahmini bir ölçü yapmaya çalışıyım 1 ekmek,yarım su bardağı süt,2 yumurta ,afiyet olsun şimdiden.

3prenses dedi ki...

evet craft woman,benimde çocukken annem yapardı şimdi bende kızlarıma yapıyorum.geleneksel yani

KelebekGibi dedi ki...

Bunabenzer bir tarif annem yapiyordu ekmeklerden börek yapmis gibi oluyordu sanki bizim icin o cocukken:)

3prenses dedi ki...

kelebek gibi ,evet çok lezzetli.

 
designed by GeCe for only 3Prenses