bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif bu,bilenler vardır mutlaka ama bilmeyenlere anlatayım istedim.bayat ekmekler bir tencereye doğranır,biraz tereyağıyla kavrulur,mutfağınız mis gibi kızarmış ekmek kokmaya başlayınca,2 yumurta biraz süt(bu ekmeğin miktarına bağlı)çırpılır ve ekmeklerin üstüne dökülür.ekmekler sütü çekince altı kapatılır.yanında da mis gibi çay.afiyet olsun.
8 yorum:
İlksycığım bak ben bilmiyordum bunu süper fikirmiş.
Sevgiler,
Evren
evet canım çok lezzetli dene mutlaka sevgiler.
ilk defa duyuyorum,süt tahmini ne kadar olmalı yani çok ıslak bir tad mı gelmeli ağza yoksa yumurtalı ekmek gibi mi...
ellerine sağlık....
bilmem mi çocukluğumun tadı şeker
perili köşk ıslak bir tat gelmeyecek evet sanırım yumurtalı ekmek gibi,tahmini bir ölçü yapmaya çalışıyım 1 ekmek,yarım su bardağı süt,2 yumurta ,afiyet olsun şimdiden.
evet craft woman,benimde çocukken annem yapardı şimdi bende kızlarıma yapıyorum.geleneksel yani
Bunabenzer bir tarif annem yapiyordu ekmeklerden börek yapmis gibi oluyordu sanki bizim icin o cocukken:)
kelebek gibi ,evet çok lezzetli.
Yorum Gönder