5 Aralık 2008
soğanlı pirinç pilavı
dün yemek yaparken lezzetli bir yanlışlık yaptım.pilav için şehriyeleri kavururken bir yandan kuru fasülye içinde soğan kavuruyordum ki pirinçleri kavrulmuş soğanların içine döküverdim.(çok dalgındım herhalde)sonra dökmeye kıyamadım, yapayım kötü olursa dökerim dedim.pilav pişti hemen tadına baktım süper olmuş.böyle bir lezzet daha önce keşfedilmemiş olamaz diye düşüyorum.yapanlar var mı acaba?gerçi ben bundan sonra özellikle et,köfte türü şeylerin yanına kesinlikle soğanlı pilav yapıcam.deneyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
ah şekerim biz (yani anne tarafım göçmendir benim )
kapama dedğimiz bir yemek yaparız..
altta soğanla pişmiş pirinç pilavı üzerine de haşlanmış kuzu gerdan yerleştirip fırında kızartıyoruz ve afiyetle yiyoruz.Aynı tarifi tavuk etiyle de yapıyorum öyle de nefis olur.Bayramlarda annem mutlaka yapar,yiyeceğiz bakalım...
iyi bayramlar....
gerçekten mi.ben demiştim bu lezzet keşfedilmişdir diye.neyse bende yapıcam bundan böyle
canım soğanı çok sevdiğimden bende il k fırsatta denemek isterim ...eminim çok hoş bi tadı olmuştur...bu arada ikramlarıma ve yüzüğüme yaptığın yorum ve iyi dilekler için sağol şimdiden iyi bayramlar...
yap canım bak perilinin annesi yapıyormuş.garantili yani
daha önce bulunmuşsa da artık senin de buluşun sayılır. Hem de tesadüfen:Pp Hiç duymamıştım ama şimdi düşününce söylediğin gibi et, köfte türüne falan gerçekten de yakışır=)
evet htc garip bişey oldu ama,bende bulmuş sayılırım.
İlkaycığım,
Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!
Sevgiler,
Evren
Brezilya mutfaginda pilav sogan ve sarimsak ile yapilir.
Yorum Gönder