7 Aralık 2009

laz böreği

bayram tatlılarımdan biriydi laz böreği.öyle uzun uzun yufka açmadım ben.hazır baklavalık yufka kullandım.orijinal tarifi damak tadından arşivi uzun uzun karıştırıp buldum.


30 adet baklavalık yufka
erimiş tereyağı

kreması için:1 litre süt
14 kaşık şeker
3 yemek kaşığı un
vanilya
tüm malzeme pişer soğuyunca içine 3 yumurta kırılır ve çırpılır

kremada hazır olunca tepsiyi yağlayıp yufka seriyoruz üstünü yağlıyoruz.15 adet yufkayı kullanınca araya kremayı döküp öbür yufkalarıda aynı şekilde seriyoruz.benim tepsim biraz küçüktü o yüzden 30 yufka kullandım.orijinalde 38 adetti.sonra dilimleyim 170 derecede 1 saat pişirdim.üstünede pudra şekeri serpiyoruz.işte bu kadar.

afiyet olsun

8 yorum:

senem dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar diliyorum.

sihirli eller dedi ki...

ben bunu 1 kere yemiştim .
tatlı sevmeme ramen hala tadı damağımda.harika bir şeydi.
ellerine sağlık.

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Syhn dedi ki...

bayılırımmm..

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

çok güzel görünüyor.elinize sağlık.

esr@ dedi ki...

Hiç yemedim bilmiyorum ama güzel görünüyor ellerinize sağlık.

ŞANSLI dedi ki...

Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.Güzel dostluklara inşallah!

sevim dedi ki...

canım ellerine sağlık bu tarifi çok herde gördüm duydum ama hiç ne tadına bakmak nede yapmak kısmet olmadı eminim görüntüsü gibi tadıda çok güzeldir

 
designed by GeCe for only 3Prenses