30 adet baklavalık yufka
erimiş tereyağı
kreması için:1 litre süt
14 kaşık şeker
3 yemek kaşığı un
vanilya
tüm malzeme pişer soğuyunca içine 3 yumurta kırılır ve çırpılır
kremada hazır olunca tepsiyi yağlayıp yufka seriyoruz üstünü yağlıyoruz.15 adet yufkayı kullanınca araya kremayı döküp öbür yufkalarıda aynı şekilde seriyoruz.benim tepsim biraz küçüktü o yüzden 30 yufka kullandım.orijinalde 38 adetti.sonra dilimleyim 170 derecede 1 saat pişirdim.üstünede pudra şekeri serpiyoruz.işte bu kadar.
afiyet olsun
8 yorum:
Harika görünüyor, ellerine saglik. Iyi haftalar diliyorum.
ben bunu 1 kere yemiştim .
tatlı sevmeme ramen hala tadı damağımda.harika bir şeydi.
ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
bayılırımmm..
çok güzel görünüyor.elinize sağlık.
Hiç yemedim bilmiyorum ama güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.Güzel dostluklara inşallah!
canım ellerine sağlık bu tarifi çok herde gördüm duydum ama hiç ne tadına bakmak nede yapmak kısmet olmadı eminim görüntüsü gibi tadıda çok güzeldir
Yorum Gönder