bu lezzetlerden çocuklarımızında haberi olması gerekir diye düşünüyorum.böylece kuşaktan kuşaktan aktarılabilir.sac üstünde pişen bu ekmekler çok lezzetli.ama teflonda pişen şekliyle de kuzuların kalbini fethetmeyi başardım:))
yapmanız gereken çok basit pişirmeye başlamayı düşündüğünüz saatten 6 saat kadar önce sadece UN TUZ SU üçlüsüyle bir hamur yoğuruyorsunuz.üstünü kapatıp dinlenmeye bırakıyorsunuz.6- saat sonra tavanın büyüklüğünde açıp harlı ateşte arkalı önlü pişiriyorsunuz.
küçük kuzumun yardım teklifini seve seve kabul ettim ben.hamur açmaktan hoşlanmayınca pişirmeye geçti.biraz benim yardımımdan sonra kavradı işi.kendi kendine pişirmeye başlayınca o kadar sevindi ki aşçı olmaya karar verdi büyüyünce.
annecim ya meslek hazır gördün mü diye bütün gün sevindi durdu.bana da ekmekler daha lezzetli geldi:))
o sevindi ben sevindim:))
7 yorum:
Bayılırım sac ekmeğine, biz onunla büyüdük evim müstakil olduğu için bende yapıyorum her ramazan çocuklarımda severek yiyolar.Bu ramazan gelin sizede ikram edelim
Bende sıkça yaparım,çok lezzetli oluyor.Ellerine sağlık,sevgilerrr....
ellerinize sağlık, benden de tavsiyedir. süper oluyor :)) sevgiler hayırlı kandiller canım
mmMmm :)
Enfes görünüyor,anne eli değmiş,şefkatle,aşkla yorğulmuş gibisi var mı?
Minik meleklerimiz için de harika bir fırsat.
Hamur yoğurmaya bayılıyor , böylelikle hem enerjilerini boşaltmış oluyor,hem de el becerisi kazanıyorlar.
Allah bağışlasın miniği,cici kandiller olsun!
hani bize hani bizee küstüm hıh tek başına yedin beizi davet etemdin)))
dikkat çektiğin nokta güzel şekerim.. unutulmasın bu güzel değerlerimiz.. muck..
ahh negüzel annemler toplaşıp yaparlardı bizde akşama kadar etraflarında sıcak sıcak yağ salça sürer gezdiğimiz yerde yirdik.ne güzel bir tatdı.geçen sene teyzem eski günlerin anısına biza yapıverdi nedense o tat yokdu kalorisini hesaplamaktan tatını alamadık:)))
Yorum Gönder