ataleti üzerimden hiç atamadığım bir ramazan geçiriyorum..bu yüzden blogum da ihmal maalesef.. neyse ki 2 gündür havalar serin..sıcaklarla aram hiç iyi değil....
tarif erzincan a özel... özellikle benim çocukluk yıllarımda özel günlerde hemen yapılıp tepsiyle götürülürdü.hacdan gelene doğum yapana falan..aslında bazıları yapıyor şimdide..
çok basit şipşak bir tarif...çay yanına süper..
1.5 su bardağı sıvı yağ(1 paket margarinde oluyor ama hafif olması için ben kullanmadım)
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
kabartma tozu
aldığı kadar un
tüm malzeme el ile yoğrulur..ele yapışmayacak bir kıvam alınca tepsiye bastırılır..elle..
200 derecede üstü çok hafif pembeleşince alınıp üstüne toz şeker serpilir..
püf notası: toz şeker olacak kesinlikle pudra şekeri değil..
vanilya konmayacak birde..aynı tat olmuyor
afiyet olsun..
tüm malzeme karıştırılır fırın tepsisine
9 yorum:
denemek gerek pratik bir tatlıya benziyor..ellerinize sağlık..tarifi paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum :)
şekerim tarfi süper hemen aldım yazdım umarım kısa zamanda yaparım
zira akşamları sahura kadar oturuyoruz pratik birşeyler pişirip çayın yanına sıcak servis etmeyi seviyoruz
üzerindeki o şeyden bende de var şekerim hemde bolca! çok zorluyor beni artık üstelik arada veriyorum ben ama genede bitkinim bittim :) allahım yardımcımız olsun
benzer bir kuarabiye şeklinde tarif denemiştim ama en güzel yanı sıvıyağla yapılabiliyor olması. ben margarinden uazak duruyorum:) sevgiler ellerine sağlık
aaa biri Erzincan mı dedi ?,Erzincanlı olarak bu tatlıyı görmemiştim ama çok değişik güzel görünüyor,ellerine sağlık
Nefis bir lezzet canım, erzincanlı komşum yapıp getirmişti..o günden beri bende arada bir yapıyorum bu lokumdan..
çok güzel görünüypr. ellerinize sağlık
Çok severim. Eline sağlık.
erzincan denince akan sular durur benim için.daha önce hiç duymamaıştım bu tarifi.teşekkürler paylaşımın için
Tarif hoşuma gitti linki kendime ve anneme mail attım. En kısa süre deneyeceğim.
Sevgiler.
<:))
Yorum Gönder