5 Eylül 2008

sırın

Ramazan geldi, yöresel yemekler sıklıkla yapılmaya başlandı,bizim evde.Sırın özellikle sahur için yapılır.fotoğraf makinamın ayarı bir türlü istediğim gibi olmuyor ama en güzel kareyi yakaladım sanırım.
malzemeler ve yapılışı :2 su bardağı su ,insant maya,un ile yoğrulur .hamur mayalanınca küçük bezeler yapılır ve açılır,teflon tavada yufkalar pişer.pişen yufkalar sıcakken rulo yapılır. sonra 2 parmak uzunluğunda kesilir ve bir tepsiye sık sık dizilir.
üst harcı için:2 su bardağı yoğurt ,1 su bardağı su ile karıştırılır,ocakta hafif ılık hale gelmesi sağlanır.yufkaların üstüne yoğurt sos dökülür.en üste tereyağı eritilir ve yoğurt sosun üstüne gezdirilir.
afiyet olsun

4 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Sanki kolay bir mantı gibi değil mi, ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

3prenses dedi ki...

evet canım çok kolay ve lezzetli.teşekkür ederim.

nalan dedi ki...

hendekte de buna benzerbir yemek var adı silori,
sizin bir de çok incecik kesilmiş nefis bir hamur işiniz olacaktı.Bir Erzincanlıdan İst.yemiştim

3prenses dedi ki...

evet bazı yörelerde biliniyor ama farklı isimlerle.karadenizde de siron diyorlar ablacım.yediğiniz hamur işinide merak ettim.nasıl bişeydi.

 
designed by GeCe for only 3Prenses