16 Aralık 2008
yaprak sarması
meşhur yaprak sarması erzincanın,içinde sadece kıyma ,bulgur,soğan var.bir yaprak 3 e bölünür ve sarılır.büyüklük en fazla 1 cm. olur.salçalı suyla pişer.sevenler içine dereotudu da koyarlar.yazın kurutulan ekşi erikler de tencerenin en üste dizilir.en büyük özelliklerinden biri de hafif ateşte uzun süre pişmesidir.yapanlara afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
ben egeliyim.bizde daha çok zeytinyağlı ve kalem gibi uzun yapılır. her haliyle vazgeçilmez bir tat ellerine saglık
teşekkürler ufuk.zeytinyağlı bizdede uzun yapılır etli minik olur böyle.
çok güsel bende sarmanın minik olanını seviyorum tek seferde hooop yutmak için:)
ellerine sağlık.sevgiler banada beklerim.
harkulade bir lezzet,
vede vazgeçilmezimdir.
eline sağlık çok sevgilerrrrr
hoşgeldin lemanice.teşekkür ederim.
bir dutmasalı evet harika bir tat.
Sivasta bir benzerini yemiştim, mükemmel bir lezzet.
Yaprak sarmasına bence bulgur daha çok yakışıyor ( Bulgur hastası olduğumdan olsa gerek bu düşüncem )
hoşgeldin tuana. pirinçli yakışmıyo evet.
can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks
After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!
Yorum Gönder