16 Aralık 2008

yaprak sarması

meşhur yaprak sarması erzincanın,içinde sadece kıyma ,bulgur,soğan var.bir yaprak 3 e bölünür ve sarılır.büyüklük en fazla 1 cm. olur.salçalı suyla pişer.sevenler içine dereotudu da koyarlar.yazın kurutulan ekşi erikler de tencerenin en üste dizilir.en büyük özelliklerinden biri de hafif ateşte uzun süre pişmesidir.yapanlara afiyet olsun.

10 yorum:

ufuk dedi ki...

ben egeliyim.bizde daha çok zeytinyağlı ve kalem gibi uzun yapılır. her haliyle vazgeçilmez bir tat ellerine saglık

3prenses dedi ki...

teşekkürler ufuk.zeytinyağlı bizdede uzun yapılır etli minik olur böyle.

lemanice dedi ki...

çok güsel bende sarmanın minik olanını seviyorum tek seferde hooop yutmak için:)
ellerine sağlık.sevgiler banada beklerim.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

harkulade bir lezzet,
vede vazgeçilmezimdir.
eline sağlık çok sevgilerrrrr

3prenses dedi ki...

hoşgeldin lemanice.teşekkür ederim.

3prenses dedi ki...

bir dutmasalı evet harika bir tat.

Beter Böcek dedi ki...

Sivasta bir benzerini yemiştim, mükemmel bir lezzet.
Yaprak sarmasına bence bulgur daha çok yakışıyor ( Bulgur hastası olduğumdan olsa gerek bu düşüncem )

3prenses dedi ki...

hoşgeldin tuana. pirinçli yakışmıyo evet.

Adsız dedi ki...

can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks

Adsız dedi ki...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!

 
designed by GeCe for only 3Prenses