25 Temmuz 2009

bunun adını bilmiyorum tadı nefis bişey


sıcakta insanın canı bişey yemek istemiyor ya[gerçi bikaç gündür serin ama]böyle çerez gibi tüketilen şeyler hoş oluyor gerçekten.bu bir laz yemeği.laz gelini olan kuzenimden öğrendim.çok sevdik.çok da basit
tarif:istenilen kadar yeşil fasulye haşlanır.sonra mısır ununa bulanır yağlanmış tavaya dizilir.şekli bozulmadan ters-yüz edilip arkasınında kızarması sağlanır. sonrası servis hemen.afiyet olsun

14 yorum:

karabidikim dedi ki...

MERHABA BUGUN İLK DEFA BLOGUNUZU GEZIYORUM İLK KARSIMA CIKAN FASULYEDEN PEK HOSNUT KALDIM BENDE GIRESUNLUYUM.BU YEMEGIN OZEL BI ADI YOK FASULYE KIZARTMASI DENIR GERCEKTEN COK GUZEL OLUR AYNI SEKILDE BEZELYEYİDE KIZARTABILIRSINIZ.KABUKLU BEZELYE AMA NARIN OLANINDAN SECILMESI GEREK.DOKULEN TANELERIDE BI KIZARIYO ONADA KÜRÜL DİYORUZ.OHOH FASULYE BEZELYE HARIKA BI IKILI OLUYOR.AFİYET OLSUN :D

harosa dedi ki...

merhaba canım
tatilden döndüm ziyaretine geldim
nasılsın

Taze kahve dedi ki...

Ben de duymuştum bunu ama hala denemedim.Her türlü fasulyeyle olur mu yoksa karadenize özel bi cinsi lazım acep.Ellerinize sağlık...

nrhnmrl dedi ki...

adı fasulye tavası bizim oralarda öyle denir tarbzonda yani yanınada bir ayran yaptınız mı tadından yenmez ellrinize sağlık canım çekti bak şimdi neyse yarın trabzona gidiyorum orada yerim artık :)

NEFİSE dedi ki...

Benim de eşim Girsun'lu..tabi bende öğrendim çoğunu. Bir de Patlıcanı dikine dörde bölüp haşlayıp yine mısır ununa bulatıp kızartırlar ki çayla beraber nefis olur..

sesiber dedi ki...

Laz değilim ama çok sık yaparım "fasulye tava"yı. Ben içine halka soğanlar doğrayıp, baharat ta katıyorum ve mutlaka tereyağıyla kızartıyorum. Nefis bir tat. Bezelyeyi, patatesi de aynı şekilde yapabilirsin.

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım.biz de çok yaparız.arkadaşın dediği gibi özel bir adı yok.bezeyeyle, patlıcanla da aynı şekilde yapabilirsin.nefis oluyor:-)afiyet olsun.sevgilerimle...

tatesal dedi ki...

Ohhh afiyet olsun canım,ellerine sağlık...

tatesal dedi ki...

Ohhh afiyet olsun canım,ellerine sağlık...

E. Ali dedi ki...

Çocukluğumdan bir komşumuzdan hatırlıyorum onlar yeşil fasulye turşusunu yağda soğanla beraber kavurarak benzer bir şey yapıyordu çok lezzetli oluyordu. Mısıs ununa bulamazlardı.

owl dedi ki...

biz bu yemeğin aynısını taze bezelye ve patlıcanla da yaparız. çok lezzetli olur :) tam karadeniz yemeği :) eline sağlık canım :)

Adsız dedi ki...

merhaba; ellerinize sağlık yaptığınız yemeği fasulye tavalısı yada fasulye döndermesi olarak adlandırırız trabzon da ayrıca kuzeninizin iş arkadaşıyım size binlerce selam söyledi. Aynı yemeği bezelye ya da patlıcanla da deneyin seveceksiniz. trabzonda sevgiler amofti

karabidikim dedi ki...

E.ALİ TURŞU KAVURMASI BAŞKA ODA ÇOK GÜZEL OLUR AMA :D

gül dedi ki...

bende duydum ama hiç denemedim yemek lazım inş. yapacağım şöyle yaz gelsin tazecik fasülyelerle

 
designed by GeCe for only 3Prenses