2 Ekim 2009
annemin bohçası
anneciğimin artık gelenekselleşmiş tatlısı.bayramlarda,günlerde acaba bohça tatlısı yaptımı diye koşarız anneme,tabi sadece ben değil,tüm sülale.eh bu kadar övgü yeter,şimdi tarif vereyim.
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
un ile yumuşak bir hamur hazırlanır.
hamurdan ceviz kadar yumaklar yapılır.her bir yumak tek tek açılır.yuvarlak olan hamur dört tarafında zarf gibi kapatılarak bir kare elde edilir.bu karenin 4 kenarına dövülmüş ceviz konulurher bir köşe ortada birleştirilir.
bütün hamurlar tek tek bu şekilde yapıldıktan sonra,200 derecede kızarana kadar tutulur.4 bardak su-4 bardak şeker ikilisiyle şerbet yapılır.tatlılar soğuk,şerbet ılık dökülür.
inşallah güzelce anlatabilmişimdir.kendim hiç yapmadığım için,anlatılanı anlattığım için biraz zor oldu.
efendim yapanlara afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Anneciğinin ellerine sağlık,sizlerede afiyet olmuştur zaten...Biz bakar bakarız...
elınıze saglık.
ellerine sağlık nede güzel olmuş
sevgler...
Ellerine sağlık canım, çok güzel bir tarif :)))
Sevgiler,
Evren
afiyetler olsun,
anneciğin ellerine sağlık canım..
sevgiler..
koşarak gidilmez mi bu harika şeye.
ellerine sağlık olsun annenin.sizlerede afiyet olsun
Yorum Gönder