26 Ocak 2010

irmik helvası(farklı tarif)



normalde çok az yaptığımız irmik helvasını sık sık yapar olduk:))yemekteyiz de görüp canımız isteyince yapıyoruz hemen.

benim yapışım biraz farklı.o yüzden tarif vereyim istedim.

2 kaşık tereyağında 1 su bardağı irmiği kavuruyoruz yavaş yavaş.içine fıstık ilave edebiliriz seviyorsak.sonra kavrulan irmiklere 2 su bardağı su ekliyoruz.suyunu çekene kadar altını kısıp bekliyoruz.suyu kalmayınca 1 bardak şeker ekleyip iyice karıştırıp,kapağı kapatıyoruz.10 dakika sonra 1 bardak daha şeker ekleyip tekrar karıştırıp kapağı kapatıyoruz.10 dakika sonra helvamız hazır.

afiyet olsun.........

12 yorum:

n@zo dedi ki...

Tok olsam bile hayır diyemeyeceğim bir tatlı :) Afiyet olsun..

YETENEK-SİZİN dedi ki...

tadını çok merak ettim renginden dolayı..
yandığı içinmi kahverengileşti:)

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

ohh rengi görüntüsü şahane.birde kokusu sarmıştır tüm evi....
ellerine sağlık çok güzel

cansudere dedi ki...

bayılırım canım .

3prenses dedi ki...

teşekkürler kızlar.kokusuda tüm evi mutfağa toplayacak kadar güzel:))yetenek-sizin hayır yanmadı ama ben hep böyle kavruk olana kadar karıştırırım

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis benim de canım kaç gündür tatlı r şeyler istiyor şimdi görünce fotoğrafı irmik helvası istiyormuşum demek ki.Tarifin gerçekten de ilginçmiş, ben normalde de su yerine süt ile pişiriyorum.

Sevgiler,
Evren

havvanur dedi ki...

ay gidip yapım çayla iyi gider kiloma kilo katar sonucu yazarım:))

mis kokulu lezzetler dedi ki...

İrmik helvasını tüm aile seviyoruz.Sizinki daha değişik olmuş elinize sağlık.Sevgiler.Mine

Eylem dedi ki...

ellerine saglık canım.

mine dedi ki...

ben cok severim irmik helvasını.Ama mutfakta pek basarılı degilim galiba:) gerci zehirlenende olmadı ama olmıycak anlamına gelmiyor tabi:).... ellerinize emeklerinize saglık....
Blogumda mimledim sizi:)

sekerbulutu dedi ki...

hiç irmik helvası yapmadım ama bu tarif üzerine denemeyi düşünüyorum balıkla güzel gider değil mi?
ellerinize sağlık

Gülen Tezer Üstün dedi ki...

Tam kavrulmuş helva. Az kavurunca güzel gelmiyor bana. Biz bunun Erzurum usulünü yapıyoruz ama güzel olmasına güzel de çok yağlı oluyor.
Yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Senin tarifinde yağ mikarı az. Denemek istiyorum.
Her yediğinizde bir kaşık da benim için at ağzına.
Öpüyorum büyük..

 
designed by GeCe for only 3Prenses