normalde çok az yaptığımız irmik helvasını sık sık yapar olduk:))yemekteyiz de görüp canımız isteyince yapıyoruz hemen.
benim yapışım biraz farklı.o yüzden tarif vereyim istedim.
2 kaşık tereyağında 1 su bardağı irmiği kavuruyoruz yavaş yavaş.içine fıstık ilave edebiliriz seviyorsak.sonra kavrulan irmiklere 2 su bardağı su ekliyoruz.suyunu çekene kadar altını kısıp bekliyoruz.suyu kalmayınca 1 bardak şeker ekleyip iyice karıştırıp,kapağı kapatıyoruz.10 dakika sonra 1 bardak daha şeker ekleyip tekrar karıştırıp kapağı kapatıyoruz.10 dakika sonra helvamız hazır.
afiyet olsun.........
12 yorum:
Tok olsam bile hayır diyemeyeceğim bir tatlı :) Afiyet olsun..
tadını çok merak ettim renginden dolayı..
yandığı içinmi kahverengileşti:)
ohh rengi görüntüsü şahane.birde kokusu sarmıştır tüm evi....
ellerine sağlık çok güzel
bayılırım canım .
teşekkürler kızlar.kokusuda tüm evi mutfağa toplayacak kadar güzel:))yetenek-sizin hayır yanmadı ama ben hep böyle kavruk olana kadar karıştırırım
Ellerine sağlık canım nefis benim de canım kaç gündür tatlı r şeyler istiyor şimdi görünce fotoğrafı irmik helvası istiyormuşum demek ki.Tarifin gerçekten de ilginçmiş, ben normalde de su yerine süt ile pişiriyorum.
Sevgiler,
Evren
ay gidip yapım çayla iyi gider kiloma kilo katar sonucu yazarım:))
İrmik helvasını tüm aile seviyoruz.Sizinki daha değişik olmuş elinize sağlık.Sevgiler.Mine
ellerine saglık canım.
ben cok severim irmik helvasını.Ama mutfakta pek basarılı degilim galiba:) gerci zehirlenende olmadı ama olmıycak anlamına gelmiyor tabi:).... ellerinize emeklerinize saglık....
Blogumda mimledim sizi:)
hiç irmik helvası yapmadım ama bu tarif üzerine denemeyi düşünüyorum balıkla güzel gider değil mi?
ellerinize sağlık
Tam kavrulmuş helva. Az kavurunca güzel gelmiyor bana. Biz bunun Erzurum usulünü yapıyoruz ama güzel olmasına güzel de çok yağlı oluyor.
Yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Senin tarifinde yağ mikarı az. Denemek istiyorum.
Her yediğinizde bir kaşık da benim için at ağzına.
Öpüyorum büyük..
Yorum Gönder