7 Eylül 2008

kasefe

yöresel tatlara devam.gün kurusu kayısıyı anlatırken bahsetmiştim kasefeden ,merak eden arkadaşlarım olmuştu .hemen tarifi vereyim istedim ,yapanlara afiyet olsun.
istenildiği kadar kuru kayısı bir tencereye konur kayısıların yarısı kadar su eklenir ve hafif ateşte pişmeye bırakılır.pişen kayısılar bir servis tabağına alınır üstüne az toz şeker serpilir.tereyağı yakılır üstüne gezdirilir.en üste dövülmüş ceviz serpilir .afiyet olsun .
not:şeker,ceviz,tereyağı istenilen miktarda konulur,kayısıyla orantılı olması gerekmez.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İlkay Ablacım buradan aldığım tarifleri kendi tarif defterime yazarken -hani süper yemek pişirebiliyorum ya ben(!) :D- yanına "İlkay Ablanın tarifi" diye yazmadan olmuyor:D Hoş yazmasam bile sana ait oldukları -yöreselliklerinden dolayı- belli de oluyor hani :) Şimdi kasefe'ye gelince sanırım benim için biraz fazla şekerliduruyor ama tadını merak ettim :p Sevgiler

3prenses dedi ki...

canım hiç şeker dökmeden de yapabilirsin bunu, yani sadece meyvenin şekeriylede oluyor.teşekkür ederim eyrıca.

 
designed by GeCe for only 3Prenses