18 Ocak 2009

tahinli kete




1 kilo süt
250 gr kadar tere yağı yada margarin
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
hamur yoğrulup üstü kapatılıp mayalanmaya bırakılır.
iç malzemesi :
2.5 su bardağı un
hamur haline getirecek kadar sıvı yağ,
ocak üstünde hafif kavrularak hazırlanır
yapılışı: hamur portakal büyüklüğünde alınıp açılır .iki yanı üst üste katlanır ve ortadaki uzun kısma iç malzeme serilir,sonra birazda tahin dökülür, sonra rulo yapılıp gül şekli verilip elle bastırılır .ve üstüne yumurta sarısı sürülür ve 250 derecede pişer .

7 yorum:

Tugba dedi ki...

resimde milföy gibi duruyor sanki
nasıl da güzel olur miss gibi
ellerine sağlık

3prenses dedi ki...

teşekkürler melusina.birde bu hiç bayatlamaz buzdolabında aylarca bekleyebilir.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ahh mayalı olmasa deneyeceğim valla ama mayalıları yapmaya korkuoyurum,seninki resmen kat kat olmuş,kıyır kıyır hımmm eline sağlık....

3prenses dedi ki...

dene perili köşk.önceleri kötü olur sonra düzelir,teşekkür ederim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık misss gibi.

Sevgiler,
Evren

TATESAL dedi ki...

Böreği beğendiğinize çok sevindim.Mutlaka deneyin gerçekten çok güzel.Siz Java sicript yazmamıştınız bende kendin ekleye tıklayıp eklemeye çalıştım.Olmadı.Şİmdi debedim oldu ama bu seferde blogum açılmıyor.kaldrdım,sonra deneyeceğim.Benim kızımda kızınızı tanıdı.Görüşek üzere ,adıızı sormayı unuttum,benim adım Tülin...

Adsız dedi ki...

mangey

 
designed by GeCe for only 3Prenses