brokoli çok faydalı olduğu için çok tüketmeye çalıştığımız bir sebze.fakat sanırım salatasından başka hiç bir şeklini sevemedik.
haşlayınca vitaminlerini kaybedeceği için,buharda yapıyorum .buhar için satılan aparatlardan malesef ben bulamadım burada.kendi bulduğum yöntemle yapıyorum.
büyükçe bir tencereye en alta karnıbahar sonra iri dilimlenmiş patates,brokoli ve en üstede havuçları koyuyoruz.ocağımızı olabilecek en düşük ateşte açıp,2 yemek kaşığı su ekliyoruz tencereye.pişmeye bırakıyoruz.yanmamasına dikkat ederek.
böyle salata kasesine alıyorum.herkes tabağına alıp yoğurtla birlikte tüketiyor.afiyet olsun
aynı yöntemle yazın kabak ve yeşil fasülyede yapıyorum.
17 yorum:
günaydın sevgili 3prenses..aynen bende senin gibi yapıyorum dediğin gibi zaten haşlanınca vitaminde gidiyor..eğer ayarlayamassak dağılıveriyor..biz sağlıklıya bakalım dimi.
ya bol limon z.yağ yada yoğurt dökerim bende..
eline sağlık canım..cremolenin muzlusuylada muzu püre yapabilirsin..sevgiler..
Çok sağlıklı bir yöntem,ellerine sağlık.Afiyet,şifa olsun canım.Güzel bir gün geçirmen dileğiyle...
Cok guzel :)) Ben cok severim brokoliyi, ama haslayip uzerine de limon sikiyorum :)) Saglik budur :))
Sebze haslamasinin en saglikli sekli... Nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
bende brokoliyi ve karnıbaharı beşamel soslu kaşarlı falan yapıyorum öule de güzel oluyor.bir keresinde de fırın poşetinde yaptım çok güzel oldu.sarımsaklı yoğurtla süper oluyor.
ellerine sağlık.
Brokoliyi biz ailecek çok severek tüketiyoruz. Ben haşlanmış brokolileri ayrı bir yerde sotelenmiş tavuk etiyle birlşetirip üzerine beşamel sos ve kaşarla fırına veriyorum. Harika oluyor. Bol kalorili :)
Sizin yaptığınız çeşidi de diyet dönemlerinde denemekte fayda var. Sevgiler.
ben severim brokoliyi
buharda pişen yemekten zevk alamıyorum yalnız..
ellerine sağlık
Sağlıklı bir beslenme şekli,keşke hep böyle yemekler yapabilsek.Sevgilerimle
ben sarmısak ve limonlusunu seviyorum yoğurtluyuda bi deneyim ..
sarımsaklı yoğurt ve kızartmasını denemelisin aynı karnıbahar kızartması gibi daha da güzel buharda pişirmek için şöyle yapabilirsin
hani makarna süzgeçleri var ya onlara koy sonra altına bir tencere ve içine su kapağı da kapat, süzgeç değmesin ama tencereye havada kalsın al sana buharlı tencere
Nice saglik dolu beslenmelere arkadaslar ;) medinem
çok sağlıklı bir pişirme yöntemi canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
tam rejime girmişken iyi oldu :) ellerine sağlık..
en doğrusunu yapıyorsun canım.eline sağlık.
tam diyet yemegi aynızamandada vitamin deposu olmuş ellerine salık canım.sanırım bende brokoliyi salatadan başka halini pek sevmedim.))
diyetteyim su siralar, tam bana gore yani ;)
uff, ah bi de hayatimiza gecirsek bu saglikli beslenmeyi ve herzaman boyle pisirebilsek...
ellerine sağlık canım bizim evdede sık yenilen bi,r sebze.
Yorum Gönder