tava böreğini keşfettiğimden beri,börekleri çoğunlukla tavada yaparım.çok pratik geliyor bana sanki dahada lezzetlimi oluyor ne?
3 yufka
1 bardak süt
yarım bardak sıvı yağ
1 yumurta
istenen börek iç harcı
1. yufka tavaya serilir,2 ve 3.yufka elle parçalanır,tavaya yarısı serilir.iç malzeme eklenir,kalan yufka üste serilir tekrar.kenarlar üstüne kapatılır.
hazırlanan süt,yağ,yumurta karışımı iyice çırpılır.tavadaki böreğe bıçakla bikaç delik açılır.sıvı karışım üste dökülür.20 dak.bekletilir. altı kısılarak yavaş yavaş pişer.ters yüz edilip arkasıda pişer.afiyet olsun.
11 yorum:
Tavada börek yapılıyor mu ? :) Şahane birşey... Denemek lazım ilk pazar kahvaltısında. Sevgiler...
Canım ya hem börek hemde patetesli amannnn...canım çekti şimdi,ellerine sağlık,hemen yazdım tarifini,yarın sabah deneyeceğim.
İyi geceler...
evt cok güzel oluyor ellerine saglık sevgiler....
ellerine sağlık. patatesli böreğe bayılırım..tavada olması da daha taze sunulması demek bence.
Çok güzel görünüyor,hem de pratik.Teşekkürler.
Bende begendim... Tavada borek pratik olur ve citir citir... Ellerinize saglik..
Hic tavada yufka denemedim. Zaten borek konusunda pek iyi de degilim, ilk boregimi tavada bi deneyim insaallah...
canım ellerine sağlık nefis olmuş...
sevgiyle....
vallahi iste tavada olsun ister firinda:) cok güzel görünüyor cokta severim ellerine saglik,keyifli pazarlar...
ellerine sağlık canm lezzetli görünüyor sevgiler...
Patatesli böreği annemde ocakta elde açtığı yufkayla, tepsiyi çevire çevire pişirirdi. Mımm Canım istedi şimdi bu saatte :)Ellerine sağlık :)
Yorum Gönder