1 yumurta
1 su bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
un(kıvamı kek hamuru gibi)
hamur tatlı kaşığı ile alınıp,kızgın yağa atılır.kabaranlar toplanır.kağıt havlu serili tabağa alınır.
bal,pekmez,peynir hangisi ile istenirse yenilebilir.
afiyet olsun ile servis edilir.
15 yorum:
Çok güzel olmuş topiş topiş...
Reçelle yemesini çok severim,ellerine sağlık..
Mis gibi kokusu burnuma geldi sanki. Çocukken ikindi zamanı kızartırdı annem bu hamurlardan Biz Kıygaça derdik. Ellerine sağlık.
Yumuş yumuşş nede güzel gözüküyor ellerine sağlık canım:))
Çocukluğumu hatırlatır bana kaygana hep!Annem haftasonları kahvaltıda ya da akşamları yatmaya yakın acıktığımızda yapardı bize,afiyetle yerdik!Ellerine sağlık:)
kayganayı hep duyardım ama hiç yapmadım.çok da kolaymış.deneyecegim.ellerine saglık.
bunun adı kayganamıymış.annanemde krepe kaygana derdi.bunları şerbete atnca lokma oluyorlar.bir sürü ismi var yani.
BEN ÇOK SEVERİM HAMUR İŞİNİ ÇOK SEVİYORUM BEYAZ PEYNİRLE SICACIK ÇAYLA ÇOK LEZİZ OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
harika görünüyor. annem biz çocukken çok yapardı :) eline sağlık :)
çok güzeller canım aynı lokma gibi olmuş görüntüsü harika
Bazen iyiki mutfak özürlüyüm diye seviniyorum:))neler neler yapıyonuz kardeşim hamur falan tehlikeli şeyler bunlar sizden gördükçe canımıda çektiriyonuz eziyet etmeyin bana sonra veremiyorum kiloları yaşlı ve hasta bir kadınım ben:))
Kaygana nasıl bişeymiş merak ederdim Kaygana diyince sadece tv'deki bir dizi geliyordu aklıma:)
Eline sağlık.
harika eline sağlık
Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
keep doing!
Ellerine sağlık hayatım,daha önce yazamadım ama ben bu tarifi görünce hemen yaptım fakat benimkiler böyle yuvarlak olmadı:))Sevgiler
selam acanım kaygana harıka görünüyor elınızes ağlık
Yorum Gönder