22 Mayıs 2009

teyzoş baklavası

bu baklava benim küçük teyzoşun(4 tane teyzoş varda) meşhur baklavası.çok lezzetli ama en çokta görsel olarak hoş bir sunumu olan bu baklavanın yapımıda çok kolay.
1 su bardağı su
1 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
yarım limon suyu.
hamur hazırlanır.4 'e bölünür.bölünen her parça 10 parçaya bölünür.yoplamda 40 topak olur elimizde.10 'ar 10'ar açılır topaklar.bir tepsiye aralar yağlanarak serilir.sonra kareler kesilir.tepsi içinde.karalaerin içine ceviz koyulup kapatılır.tekrar üstü yağlanır.fırına verilir.şerbetlenir afiyet olsun.
şerbet
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker.

7 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

ellerinize salık canım teyzoşların yeri hep farklıdır zaten.selamlar.

Eylem dedi ki...

canımkim yaptıysa ellerine saglık.fotograf pek net çıkmamış ama eminim güzel olmuştur.

tatesal dedi ki...

Teyzenin ellerine sağlık....Sizede afiyet olsun!!!

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Oy oy oy.

Olsada yesek.Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

öyle kolaymış gibi anlatmışsın ki,10 topak ve açılacak yani bunlar :)
afiyet olsun bu arada....

tasarım mekani dedi ki...

Teyzenizin eline saglik... guzel bir haftasonu diliyorum. sevgiler,medinem

zehra dedi ki...

yapanın ellerıne saglık baklavayı cok severım buda cok guzel gorunuyor

 
designed by GeCe for only 3Prenses