zeytinyağlı bakla.tarifi:zeytinyağında soğan kavrulur.temizlenip unlu ve limonlu suda bekleyen baklalar içine atılıp salça ve biber eklenir.az su ilavesiyle pişer.dereotu eklenir piştikten sonra yoğurtla servis yapılır.
aslında herkesin bildiği bir tarif ama bilmeyenlere yazdım.ayrıca baklanın bir özelliğinden bahsetmek istiyorum.tuzsuz en lezzetli yemektir bakla.bana göre tabi.4 yıldır tuz yasaktır bana.hiç bir yemeği tuzsuz severek yemem.ama bakla süper oluyor.sanırım kendisi çok lezzetli olduğu için.
13 yorum:
cok guzel gorunuyor ama ben baklayı yogurtsuz yıyemeyenlerdenım
ben de çok severim baklayı. hatta şu anda dolabımda kuzu kuzu yatmış, onu yememi bekliyor. gidip bir tabak alayım. zaten öğle de olmuş. :)))) ellerine sağlık canım. sevgiler...
Çok severim ,sende ne güzel pişirmişsin,ellerine sağlık.Bloglarda hep unlu suda bekletiliyor diye okuyorum sende öyle yazmışsın ama ben direk pişiririm hiç denemedim....
yoğurtla süper olur
bir şey soracağım bir de
şu fikrimühimle çalıştın mı yani sitede anlatılıyor ama uygulayan birinden duymak daha iyi olur
ben bşr türlü sevemedim baklayı ama her yiyecegin elbette faydası vardır düşüncesiyle sevsemde sevmesemdem yerim yediririm.:)sevgiler
bende bayılırım baklaya.ben sık sık çorbasını yaparım.yada yemegini yapar üstüne sarmısaklı yogurt dökerim.
zehra teşekkür ederim.
lezzet gemisi gidip yemişsindir herhalde ben yazana kadar.
tülin ya rengi parlak oluyor böyle yapınca.
melusina bende yeniyim daha.
neşeli günler ama çok faydalı.
eylem çorbasını hiç yapmadım ben.
eminim çok lezzetlidir..
elinize sağlık
bende çok severim baklayı amam hiç pişirmedimm evde benden başka yiyen olmadığı için :)
ellerinize sağlık.. nefis görünüyor
Çok severim baklayı .Bak şimdi canım çekti yoğurtlu yoğurtlu :))
Yorum Gönder