24 Eylül 2009

histerik haşlama tavuk


dün akşam izledik HİSTERİyi.bol kanlı ama farklı bir film.daha yeni olduğu için izlemeyen çok vardır o yüzden konusundan bahsetmiyorum.türkçe dublajlı çıkmadığı için daha alt yazı ve bol kanlı korkunç bir filmdi.sanırım artık eskisi gibi korku filmi izleyemiyorum çünkü korkunç bişey olacağını hisettğimde gözlerimi kapatıp ne oldu ne oldu sordum çoğu sahnede:))
ah bu filmden sonra yemeğimin adıda histerik haşlama oldu.ama yemek korkunç değildi süperdi tabi.ilk defa tavuğu haşlama yedik hepimiz.hatta hep sağlıklı beslenmeye çalışan bizim ortanca prenses- nasıl olduda bu tavuğu zararlı hale getirmedin diye şaşırdı.
neyse bagetler tencereye konur.üstüne kaynar su eklenir,patates ve havuç ta eklenip pişmeye bırakılır.istenen baharatlar yenirken eklenir tabaklara.güzeldi.deneyenler afiyet olsun.

5 yorum:

herşeyden azıcık dedi ki...

O filmden sonra et yemeği harika gitmiş doğrusu:))Ama gerçektende hem besleyici hemde sağlıklı ellerine sağlık ben bazen ıspanak dahil her türlü sebzeyi atarım içine bol bolda limon suyu eklerim ama filmi izleyeceğim saol tavsiye için.

Unknown dedi ki...

aslında en güzeli ve saglıklısı haşlama yapılandır bence.ellerine saglık.

E. Ali dedi ki...

Bir gün teyzemin kızı hasta anneme tavuk göğüs etlerinden yazdığınız gibi "sağlıksız hale getirilmemiş" şekilde çorba gibi bir şey yapmıştı. lezzetlendirmek için bazı bahartlardan katmış. Hem hafifliği hem lezzeti ile tadına doyum olmuyordu.

Salçayı yağda kavur yemeğe kat, her şeyi yağlı yap, bol tuzlu yap vb. bu tür yemek pişirme alışkanlıkları insanın bünyesini çökertir. Bu yüzden erkeklerimiz kolay kolay 70'li yıllarını göremez, erkenden ölüp gider, kadınlarımız ise 40'ından sonra tansiyon, kolesterol, tip 2 diyabet gibi her türlü hastalıklardan sürüm sürüm sürünürler.
Genç yaşlarda tedbiri almalı. Sonra ne yaparsan yap faydası olmaz.

*kelebekana*-* dedi ki...

içine birtanede defne yaprağı koy....hımmmmm nefissss.....

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

karabiberide serptinmiydi off offf çok severim.ellerine sağlık.

 
designed by GeCe for only 3Prenses