28 Eylül 2009

o çocuk değil

aslında sadece ürettiğim şeyleri sergilemeyi seviyorum blogda.kişisel fikirlerimi isteklerimi hemen hemen hiç yazmadım.suya sabuna fazla dokunmayı sevmem işin doğrusu.bu tavrımdanda böyle pis bir insandan bahsederek vazgeçmek hiç hoşuma gitmiyor doğrusu,ama artık bunuda yazmak istiyorum gerçekten.
cem garipoğlunun avukatını dün ilk defa bu kadar uzun süre dinledim.haber özeldeydi sanırım.çıldıracaktım neredeyse.çocuk, çocuk, çocuk.çok merak ediyorum bu adam tüm müvekkillerine çocuk,adam,kadın diye genel ifadelerlemi hitap ediyor.
veya bu adam çocuk diye bahsettiği zaman insanları kandırabileceğinimi sanıyor.
hayır hiç kanmıyoruz.ne numara çevirmeye çalıştığını anlıyoruz malesef.istediği kadar acitasyon yapsın.cem çocuk değil.böyle bişeyi yapan çocuk olamaz.dün bu haberde bir ayrıntıyı daha öğrendim.5 ayrı bıçakla bıçaklamış kızı.
yani cem çocuk değil.

7 yorum:

TATESAL dedi ki...

Çocuk deyiminden ben masum,sevimli velisinin yanında saygıyla duran minik bir insan olarak anlıyorum....dehşetin ve vahşetin çocuklarla işi olmaz ve olmamalı....

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

bu bir taktik olsa gerek. "çocuk" diyerek bilinç altımıza yazmaya çalışıyorlar.

BLOOM dedi ki...

tamamen savunmayı güçlendirmek için yapılan propagandalar.öyle bir cani tabii ki çocuk olamaz.ama mahkemenin kararı da önemli.umarım gittiği hapishanede verirler onun dersini de aklı başına gelir.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ne yazık ki böyle şeyler oluyor hayatta ve bize çocuk diye empoze etmeye çalışıyorlar. Saçma sapan bahaneler vs. :(((

Magia da Inês dedi ki...

Olá!
Passei para rever seu cantinho que continua tudo de bom!
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Uma ótima semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

Gülen Tezer dedi ki...

3prenses'im, bu sözcük kullanıldığı yere göre insanı fena yapar üzülmekten, insanı öldürür güldürmekten. Çocuk ruhlu ya da içimdeki çocuk deyimlerini kirletir biçimde kullanılması, bu sözün bu kadar fütursuzca sarf ediliyor olması. Bırak çocuk demeyi ben avukat olsaydım bu davayı almazdım. O avukatın kızları var mı çok merak ediyorum; ha benim değil kızım evladım bile yok. İlle de başımıza gelmesi gerekmiyor. Ha işini yapacaksan yap ama biraz dikkatli ve saygılı davran. Teslim ettiğinin ertesi günü de elindeki bardaktan çay yudumları alıyordu muhabirin sorularını yanıtlarken. Güzel Allah'ım kimselere böyle acı yaşatmasın, kimselere Cem gibi 'ÇOCUK' vermesin.
Benim evladım yok, işte bu gibi olaylarda seviniyorum evlatsızlığıma; ya CEM gibi olsaydı, ya sonu MÜNEVVER gibi olsaydı diye düşünmeden edemiyorum.
Dokun suya sabuna, canını sıkan şeyleri yaz ya da mutlu olduklarını. Haddim değil bunları söylemek sen benden eskisin ama o kadar rahatlıyorki insan..
Çok sevdiğim tatlı arkadaşımı büyük sevgimle öpüyorum.

E. Ali dedi ki...

kişiliğin oturması için, çocukluktan ve ergenlikten tam çıkmış olmak için 23 yaşı bitirmiş olmak gerekir diye birçok gözlemlerime dayanarak iddia ediyorum. istisnalar var elbette. kızlarda erkeklere göre biraz daha erken kişilik oturması olabiliyor, bir de kız veya erkek henüz 12 yaşlarında iken bile yetişkinlerden daha sağlıklı davranışlarda bulunabiliyor; bunlar istisnai şeyler.
Bir de reşit olmak var, ayrı bir şey. kişinin aldığı eğitime göre reşitlik 13 yaşında bile olabilir, veya 30 yaşına kadar uzayabilir. tabi bizim yasalar kabul etmez o başka.
C.G.'nin çocuk olup olmamasına gelince: kişilik olarak asla yetişkin sayılamaz. hayat tarzına göre, ailesinin ona tanıdığı özgürlüklere göre ise cem'e yetişkinlerden bile daha başına buyruk bir hayat yaşama hakkı tanınmış.
Eve telefon ediyor "anne kız arkadaşımla geliyorum evde olma" diyor. annesi evden gidiyor.
onların işlerine gelince "o artık yetişkin bir birey" derler, işlerine gelmezse "o henüz bir çocuk" derler.
Bizim kanunlarımız, toplumsal kültürümüz böyle saçmalıklara yol açıyor.
Ama sonuçta hak ve adalet açısından bakarsak 15 yaşında bile olsa hayatta yapabildiklerine göre kesinlikle çocuk olmadığı bir gerçektir.

insanız, hepimiz saçmalayabiliriz. o anne babanın hatalarını biz de işleyebilirdik.
Ceme her boku yeme özgürlüğü tanıyan onlar. şimdi o henüz bir çocuk diyenler yine onlar.
yani biz, sen ben..
kendimizi kimseden ayrı gayrı görmeyelim. Kalpler Allahın elindedir.
Ya rabbi beni bir an bile nefsimle başbaşa bırakma diye ısrarla dua ederek Allaha sığınmalıyız.
hiçbirimiz büyük konuşmayalım.
şirke girmeyelim.

Avukata gelince: Hani derler ya "şeytanın avukatı"
bu da o kişinin hatası. para için insanın yapmayacağı şey yok.
genel olarak bu budur. bazı insanların demedim. genelde insanın gerçeği böyledir. çok az istisnai insanlar hariç. Allah bize Kuranda böyle bildirmemiş mi zaten?

 
designed by GeCe for only 3Prenses