26 Şubat 2010

kasefe

yöresel bir tatlımızdır kasefe.ama lezzeti sınırları çoktan aştı bir çok tanıyanı seveni var artık.yapılışıda çok kolay olunca sık sık sofralarımızı süslüyor tabi ki

tarif:

istediğimiz miktarda günkurusu kayısı,yıkanıp tencereye alınır.üstüne 1 bardak su eklenip kaynayınca altı kısılır.kayısılar yumuşayıp pişince altı kapatılır.servis tabağına alınıp,üstüne az tereyağı yakılıp dökülür ve final....dövülmüş ceviz.

farklı tariflerde yapıldığını biliyorum kasefenin.herkes kendi damak tadına göre bişeyler ekleyip çıkarıyor.

bu arada herkeslerin mevlid kandilini kutluyorum.

5 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim prensesimm.. süper bir tatlı bu.. nefis.. kayısıya bayılırım.. ve fotoya bakıp bakıp ağzımın suyu aktı :))
ilk denenecekler arasına alıyorum..

sevgiler...

TATESAL dedi ki...

Erzincan usulü kasefenin yerini hiçbirşey tutmaz,harika olur..
Ellerine sağlık arkadaşım...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım bu bızım Malatya nın en meshur tatlısıdır:)gecen gun annem yapmıstı cok severım ellerıne saglık kharıka görunuyor.sevgiler

dshandmade dedi ki...

ellerine sağlık ben bilmiyordum bu tatlıyı ama çok güzel görünüyor.

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

yörene kurban:))

Ben çok iyi bilirim bunu.. bayılırımmmmmm

 
designed by GeCe for only 3Prenses