tarif:
istediğimiz miktarda günkurusu kayısı,yıkanıp tencereye alınır.üstüne 1 bardak su eklenip kaynayınca altı kısılır.kayısılar yumuşayıp pişince altı kapatılır.servis tabağına alınıp,üstüne az tereyağı yakılıp dökülür ve final....dövülmüş ceviz.
farklı tariflerde yapıldığını biliyorum kasefenin.herkes kendi damak tadına göre bişeyler ekleyip çıkarıyor.
bu arada herkeslerin mevlid kandilini kutluyorum.
5 yorum:
şekerim prensesimm.. süper bir tatlı bu.. nefis.. kayısıya bayılırım.. ve fotoya bakıp bakıp ağzımın suyu aktı :))
ilk denenecekler arasına alıyorum..
sevgiler...
Erzincan usulü kasefenin yerini hiçbirşey tutmaz,harika olur..
Ellerine sağlık arkadaşım...
canım bu bızım Malatya nın en meshur tatlısıdır:)gecen gun annem yapmıstı cok severım ellerıne saglık kharıka görunuyor.sevgiler
ellerine sağlık ben bilmiyordum bu tatlıyı ama çok güzel görünüyor.
yörene kurban:))
Ben çok iyi bilirim bunu.. bayılırımmmmmm
Yorum Gönder