önce tencereye 1 kaşık tereyağı koyalım soğanda yemeklik doğrayıp kavuralım.üstüne 1litre su koyup kaynamaya bırakalım.bu arada biz istenen miktar kıymaya tuz karabiber katıp fındıktan küçük köftecikler yapıp kaynayan suya atalım.hazırlanmış olan erişteden yaklaşık 1 su bardağı katıp onunda pişmesini sağlayalım.
şimdi ayran yapıcaz.buna ölçü vermiyorum.siz 1 sürahi yapın artanını içersiniz:))
pişen çorba oldukça katı olmalıdır.hazırladığımız ayranı çorbaya dökerek istenen çorba kıvamına gelmesi sağlanır.erzincanda bu çorba genelde klasik çorba kıvamından daha katı sevilir.
üstüne kuru nane-maydanoz ikilisi eklenir.isteyen dövülmüş sarmısakta ekler.
çorba hazır.tek yapmamız gereken ayranı çökmeden ocakta karıştıra karıştıra tekrar kaynamak.
afiyet olsun.
<
8 yorum:
eline sağlık güzel görünüyor
En kral çorba....
Ellerine sağlık....
O erişteleri yapmak zor yaw. Hazır alsak lezzet tutmaz. Çok lezezetli görünüyor ama. Ellerinize sağlık.
Bu blogların en sevdiğim yönü daha önce hiç görmediğimiz ülkemize ait farklı lezzetleri görebilme şansı.. ellerine sağlık eminim çok lezzetlidir :)
erişteli olan herşeye bayılıyorum hele birde naneli olursa :) bak şimdi canım istedi yaa...
Enfes bir çorba. Ellerine sağlık
merhaba 3prenses mimlendiniz...ve hakkettiğiniz ödülünüzü blogumdan alabilirsiniz
ellerine sağlık.nefis bir çorba bende bilirim bu çorbayı.
Yorum Gönder