24 Şubat 2009
çiğ börek
kızım Eskişehir de öğrenci. dolayısıyla Eskişehir in meşhur lezzeti çiğ böreği pek bir övdü.denemelisin anne diyince,küçük bir araştırma ile müthiş bir lezzet yakaladım.işte tarif:
2 kaşık yoğurt
1 su bardağı su
tuz
un
hamur yapılır,küçük topaklar yapılır 1 saat kadar dinlendirilir.bu arada kullanacağınız kadar kıymaya karabiber,tuz,kekik,rende soğan katılır.
hamur merdaneyle açılır.içine kıyma koyulur,kapatılır.kızgın yağda kızartılır.yağın fazlası çıksın diye kağıt havlu üstüne alınır.afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 yorum:
Çiğ böreği bende çok severim.HAtta değişik tarifler denemeye bayılırım.Ama artık kızlardan vakit bulup yeni bir şeyler deneyemiyorum.Büyüsünler bakalım hayırlısıyla da tariflerinizi denerim inşallah.Ama takipçinizim artık.Bir ajanda buldum bile kaydetmek için:))
ELLERİNE SAĞLIK ...OLSADA YESEK ANLARI...
teşekkür ederim dilekcim.maşallah önce tatlı bebişleri büyüt sonra.
ben sana yaparım tatesal.beraber yeriz.
ELLERİNE SAGLIK TATLIM
hoşgeldin sevilcim sağol
slm fundada gördüm sizi 3 prenses yazınca kesin dedim bu arkadaşta benim gibi 3 kız çocuğu annesi öyleymiş cidden ,allah hepimizinkini bağışlasın.yolları açık olsun .syf nızda çok hoş ellerinize sağlık sevgiler sibel
hoşgeldin lezzet servisi.bende sizi ziyaret ettim hemen.
bizde pek severiz.denemek gerek .ellerine sağlık canım...
kendi kendime söz verdim çiğ böreği mutlaka bir gün deneyeceğime dair. Ellerine sağlık:)
ayy nefis gözüküyo eline sağlık =)
Ellerinize sağlık,severim ama ben yapınca sizinkisi gibi rengi güzel olmuyor sanki.Daha koyu renkli oluyor:))
MMMMM... BAYILIRIM. UZUN ZAMANDIR DA YEMEMİŞTİM. YANINDA ŞÖYLE BOL KÖPÜKLÜ AYRANLA NE GÜZEL OLURDU. ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLER..
ben de harika yaparım çiğ böreği ay ne zmandır yapmadım bir yapayım nefis görünüyor eline sağlık
Bayılırım çiğböreğe nasılda canım istedi şimdi :))
ellerine sağlık..
selam canım...ben de hiç denemedim ama deneyesim var yani..eline sağlık.sevgiler...
çook ama çok severim çiğ böreği.ellerine sağlık canım.nefis.
Ayda çiğ börek olsa aya çıkarım herhalde:)çok güzel olmuş,ellerine sağlık,görüntü o kadar güzelki bu saatte bile olsa yerdim aslında tokum ama her zaman çiğ böreğe yer var:)sevgilerle.
Ooo bayılırım çiğ böreğe. Biz tatarların meşhur yemeğidir. Pek aru bolur (güzel olur).Yalnız biz hamurunu sadece su ile tutarız. İç malzemesi de bol sulu olur. Yağa atınca cozz diye ses verir. Şolpalı denir. Sulu sulu yani.
Oyy canım çekti. Akşama yapmak farz oldu. Sevgiler.
Merhaba 3prenses.. Çiğ börek nefis görünüyor, ellerine sağlık.. Yanında da bir bardak ayranla tadına doyum olmaz :) Afiyetler olsun..
valla olsada yesek ama bir eskişehirli olarak ve çiğ böreği çok sevdiğimden olsa gerek sölemeden geçemicem hamurun içine yoğururken çok az sirke ilave edersen daha bir görüntü ve lezzet güzelliği olur ellerine sağlıkk:))
Çok severim ve hiç üşenmem çok sık yaparım. Yanında köpüklü ayranla ne güzel giderdi şimdi. Saat itibarıyla "yatta geber yemeği" olurdu ama olsun çok seviyorum:)))
Yorum Gönder