18 Mayıs 2009

canım erzincanım

cumartesi- pazar çarşıda,parkta dolaşırken hep içimden: ne güzel bir şehirde yaşıyorum diye geçirdim durdum.bunu blog arkadaşlarımla paylaşmalıyım diye geçti içimden.tatil yaklaşıyor.hala gideceği yeri ayarlamayana fikir olur ayrıca:)yemyeşil parklar tam yürüyüş ve kafa dinlemek için.
yeni yapılan siteler hariç tüm şehir 2 katlı bahçeli evlerde oluşuyor.herkesin bahçesi ve ağacı,çiçeği vardır.zaten deprem bölgesi olduğu için 4 kattan fazla yasak.yani yeni evler en fazla 4 katlı.

tüm şehirde binalar az katlı olduğu için gökyüzünü heryerden görebilirsiniz.dolayısıyla muhteşem günbatımı manzaralarını görmek,günlük yaşantınız içinde hergün olur.


bol sulu bir şehir olduğu için.heryer böyle havuzlarla dolu erzincanda.



tek ve en büyük alışveriş merkezi.ermerkez içinden bir görüntü.tabi küçük bir şehir olduğu için çok pahalı.mesela ankarada 5 tl olan bir bayan penyesi burada 30 tl.


şehrin merkezinde bulunan eski belediye binası.tamamen taştan yapılmış ve tüm depremlere dayanabilmiş.şimdi kültür müzesi.




terzibaba hazretlerinin türbesi.merkeze çok yakın.şehir mezarlığının içinde en muhteşem sözüVALLAHİ DÜNYA İÇİN ALLAH DEMEM.


yeşil ve sakin.


eskiden böyle binalar varmış.depremler dolayısıyla şimdi tarihi diyebileceğimiz bu evlerden hiç kalmamış

işte benim için en muhteşem manzara.şehrin 4 etrafı , zirvesi karla kaplı dağlarla çevrili.bu karlar neredeyse yılın 10 ayı var.


buda dörtyoldan bir manzara.dörtyol şehrin merkezi.gene bol havuzlu,çay bahçeli parklı.dörtyola bağlı 4 caddede yegane çarşılarımız.

evet burasıda girvelik şelalesi.muhteşem bir piknik alanı.görsel olarak insanın gönlünü çoşturur.





bir şelale manzarası daha


işte buda muhteşem üstü dumanlı erzincan üzümü.bu lezzet başka yerde yok



meşhur bakırcılar çarşısı.özellikle ayran kepçeleri ve cezveleri favorim.başka cezvede kahveyi sevmem mesela


dörtyoldan akşam manzarası


esentepeden şehrin bir bölümüne yukarıdan bakış

dörtyola giden bir cadde.
küçük bir gezi oldu erzincana.beğendinizmi bakalım.yoksa kuzguna yavrusu güzel görünür misali ,benmi seviyorum.
not: fotoların bazısı netten alıntıdır.


27 yorum:

saniye dedi ki...

ekşi suyun resminide koysaydın iyi olurdu sevgilerimle

TATESAL dedi ki...

Günaydın!!!Canım benim ya ne iyi etmişsin,nasıl gurur duydum Erzincanla....Sana çok teşekkür ediyorum arkadaşım bu güzellikleri bizimle paylaştığın için....

herşeyden azıcık dedi ki...

Çok güzel yer gerçekten en azından benim gibi İstanbul'dan sıtkı sıyrılmış biri için bulunmaz nimet gibi gözüküyor Erzurumda otururken içinden devamlı geçiyorduk ama hiç gezme fırsatım olmamıştı teşekkür ederim sevgiler.

kereminkurabiyeleri dedi ki...

Kurban olurum taşına toprağına en son 15 sene önce gitmiştim burnumda tütüyor. Resimleri görünce çok duygulandım. Oğluşum biraz büyüyünce inşallah tekrar gitmeyi düşünüyorum. Köyümü özledim.

fatma dedi ki...

gezmiş gibi olduk.teşekürler..anlatımda çok güzeldi...memleketin heryeri ayrı ayrı güzel zaten..

havvanur dedi ki...

memleketiniz sahiden güzelmişş muhteşem yanii sevgilerr

HUYSUZBALIK dedi ki...

Çok iyi etmişsin paylaşmakla yoksa bu şehrin bu kadar güzel olacağını nereden bilebilirdik. Kafamdaki Erzincan imajını değiştirdin resmen. Çok güzel bir şehirmiş. Özellikle şelaleye bayıldım. Sevgiler...

tasarım mekani dedi ki...

Yeni bir haftaya merhaba... Paylasimin muhtesemdi.. erzincanin bu kadar gezmeye deger bir sehir oldugunu bilmiyorudum... Allah razi olsun. sevgiler medinem

şirinem dedi ki...

Daha önce hiç görmedim ama bol su yeşillik bütün güzellikler için fazlasıyla yeterlidir.Çok şirin bir kentte oturuyorsun ne güzel, doğayla iç içe sessiz sakin İzmirde çok güzel ve İstanbula göre sessiz sakin kalıyor ama gittikçe doğadan uzaklaşıyor :( kısmet olursa gezip görmek isterim sevgilerimle canım

akasyakokusu dedi ki...

Erzurum'dayken Erzincan'dan gelip geçerdik anca yemek molası verdik..Hiçte gezmedik valla..Ne güzel yerler yeşilliği zaten çok güzeldir bilirim..Eşim arabaya biner memlekette iner -biner :))))
Gelip görmek lazım Türkiye'min her köşesi cennet gibi zaten...
Birde resimlerin arasını geri tuşuyla kapat canım arası açık kalmış...sevgiler..

jolly arora dedi ki...

ur blog is so nice
why just park...
Linux Help Discussion forum

Unknown dedi ki...

bayıldım.ne güzel şehirmiş erzincan.o taraflara yolumuz düşermi bilemiyorum ama düşürse mutlaka görecegim buraları.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

gerçekten çok güzel,modern bir şehir Erzincan.zaten ülkemin her köşesi cennet değil mi?

zehra dedi ki...

gercektende cok guzel bır yermıs erzincan :)

mehlika dedi ki...

ne kadar sevindim anlatamam 1 ay kaldi tatil icin gelmeme ama yinede cokkkkkkkk uzunmus gibi geliyo cok ozledim resimleri koydugunuz icin cok tesekkur ederim.

Unknown dedi ki...

bu resimler bi harika şelalye bayıldımgerçektende insanın içini çoşturan cinsten

Primarima dedi ki...

Eşim askerliğini Erzincanda yapdı sürekli nefretle söz edıyor, askerlıkden olsa gerek.Erzıncanı o ? bu kadarmı kötu acaba
? der dururdum, akşam gelsin alıcam ifadesını...gercekden çok guzel görunuyor.Asker psikolojisi diyorum geçiyorum ve inanmıyorum o anlattıklarına artık:)Teşekkürler:)

Unknown dedi ki...

şelalelere bayıldım .harika sanki çizilmiş kart postal gibiler.iyiki paylaştınız ..

SMİLENA dedi ki...

harikaymış.bayıldım

Butikpartim dedi ki...

Gerçekten güzel bir yermiş,paylaşım için teşekkürler..

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel fotoğraflar ve Erzincan da çok güzelmiş,görmeyi isterdim.Sevgilerimle

nurdan dedi ki...

sizi tebrik ederim sevgili 3prenses canım memleketimizi çok güzel resimlemişsiniz.bakarken burnum sızladı çokkkk ama çok özledim 2 ay sonra ordayım kısmetse.özlemimi bir nebze hafiflettiğiniz için teşekkürler.

aysarayı dedi ki...

ben de gitmiştim öğrenciyken..o devasa caddeleri hatırlıyorum...ama tanıttığın kadar gezmedim..sadece trene binene kadar üstünkörü merkeze yrümüştük...çok güzel gerçekten..tadını çıkarın gezmelerin,o güzelim dağ havasının....

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sayende memleketimi ilk kez gördüm.çok istiyorum gitmeyi ama bakalım kısmet.çok teşekkürler.sevgilerimle...

aysema dedi ki...

"Dört tarafı dağlıyam
Ortası bağlıyam
Anam babam
Erzincanlıyam..."

Umarım yanlış anımsamamışımdır şiiri. Şelale, dörtyol ve eski Belediye binası... Terzi Baba'da anneden dedem-anneannem nur içinde yatsınlar.

Ilıca (şimdilerde İçme mi?), Beytahtı...

Kapalıçarşıdan alınan Semaver, annemden kalan en güzel anı... Off offf!

Elinize sağlık...

hunerlieller dedi ki...

canım memleketim benim..ne güzel ya...her sene gelmeme ragmen yinede çoook özlüyorum.bu sene inş. gelince seninlede görüşecegiz..sevgiler

hürriyet dedi ki...

3 prensesiiim ben buraları görünce çok duygulandım ben burda doğma büyümeyim ama kütüğüm orda anam babam eşim oralı ben iki kez gittim geçen yıl abim rahatsızdı köye geldi oraya orda vefat etti 3 günlüğüne uçakla geldim döndüm tabii gezme fırsatım olmadı allah iyi güne getirsin derler ya
inş. iyi bir günde kısmetse geliçok duygulandım şim di bak neyse sağolasın fotoları paylaştın biz betonların içinde çürüyoruz yüksek binalar bizim yerimizede solu oranın havasını hoşçakal.

 
designed by GeCe for only 3Prenses