19 Kasım 2009

ev yapımı kıymalı pide

yediklerimiz hakkında o kadar çok şey yazılıp-söyleniyor ki ne yiyeceğimizi şaşırıyoruz gerçekten.sebze,meyve diyorduk onlarında GDO lusu çıktı kaldık gene ayazda.
mecbur kalmadıkça dışardan yemekte yememeye çalışıyoruz.yada mecbur kaldık yiyoruz,aklıma nasıl yapıldığı ile ilgili fikirler geliyor ki yiyemeyip bırakıyorum.
neyse laf uzadı bu pideyi de böyle şeyler düşünürken yapıverdim hemen.2 bardak su,bir çimdik tuz,1 paket instand maya.hamuru mayalayıp,açıp içine kıymayı soğanlayıp,biberleyip koydum,pide şekli vermeye çalıştım.fırında çıkıncada etrafı kurumasın diye tereyağı ile yağladım.sonuç güzeldi artık canımız isteyince pideyi evde yapıcaz.yalnız bir dahakinde hamurunu daha ince açıcam herhalde.afiyet olsun

9 yorum:

*kelebekana*-* dedi ki...

bu kadar yakından çekmişsin fotoları çok canım çektiyaaaa...bende ne yiyeceğimi şaşırdım bazen bizim genetiğimizlede oynadılarmı acaba diyorum ..

TATESAL dedi ki...

Offf ya yapılır mı şimdi bu öğlan vakti...hemen aldım birini akşam iftar ederken yerim....
Sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

en en sağlıklısı bencede evde yapılanı...yıllardır çocuklara bende hamburger yedirmiyorum..evde kendim yapıyorum..eline sağlık dumanı üstünde sanki sıcacık olsada yesem..

burcunokta dedi ki...

selam ben kıymalı pideyi görünce yutkuna yutkuna bir oldum, pide çoook nefis görünüyor, ellerinize saglık. sevgiler.

Yelda dedi ki...

of süper duruyor ellerine sağlık

SMİLENA dedi ki...

ay olsa da yesek...şahanesin...

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık. Haklısın valla, ben özelikle de etli ürünlerde dışardan yememe taraftarıyım. Mümkün olduğunca her şeyi evde hazırlıyorum.

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefis..Nefiss.. nefiss... eline koluna sağlık, afiyet şeker olsun tatlım:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok severim ama hiç evde denemedim..

Mutlu hafta sonları...

 
designed by GeCe for only 3Prenses