30 Kasım 2009

kurban kavurma

günün anlam ve önemine uygun bir tarifle buradayım.kavurma.öncelikle kuşbaşı etleri bir yanmaz,yapışmaz tencereye alıyoruz(tercihen)bir kaşıkcık( -cık eki küçüklük belirtiyor burada)tereyağında iyice kavuruyoruz.sonra üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp,altını kısıyoruz.pişene yaklaşık 1-1,5 saat bekliyoruz..pişip suyunu çekince 1 adet çarli biber,2 diş sarmısak,1 adet domates ekleyip karıştıra karıştıra tekrar kavuruyoruz.çok sevdiğiniz bir pilav çeşidi üstüne döşeyip afiyetle yiyoruz.
bugün bayramın 4. günü inşallah herkesler güzel bir bayram geçirmiştir.geçirmiştir diyorum çünkü bayramın son gününü ben bitmiş sayıyorum genellikle.yani bayramdan saymıyorum:))son tatil günü olduğu için genellikle çocuklarımla vakit geçirmeyi seviyorum..vakit geçirmek derken biz 4 kız olunca malum en çok çarşı,pazar gezmeyi seviyoruz.alışveriş yapıp stres atmaya gidiyoruz.herkese güzel bir gün diliyorum.

5 yorum:

cansudere dedi ki...

kavurmalar hemencecik yapılmış ellerine saglık canım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...
Aynen bende herkesin geçmiş bayramını kutladım bugün:)))

TATESAL dedi ki...

Afiyet şifa olsun canım,ben haşlama yaptım sadece ama kavurma daha güzel olur tabiiiki,ellerine sağlık enfes görünüyor...

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

bayramın enfes yemeği.ellerine sağlık canım.hele şehriyeli pilavla nefis olmuştur.afiyet olsun

ASLI dedi ki...

ohh mis gbi aiyet olsun

 
designed by GeCe for only 3Prenses