10 Şubat 2010

açık çaylı kek

çaylı kek çok güzel oluyor.yapmayan bilmeyen yok galiba.benim yaptığım biraz değişik yani ben değiştirdim.o yüzden veriyorum tarifi.
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı demlenmiş çay(ben açık çay yaptım.kızımın migreni var da)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1su bardağı dövülmüş fındık,ceviz karışımı
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
ben kelepçeli kalıp kullandım.iyice yağladıktan sonra içine 2 yemek kaşığı un koyup ,unun her tarafa bulaşmasını sağlıyorum.sonra kek hamurunu döküp 170 derecede pişiriyorum.un kek piştikten sonra etrafında kavruk helvamsı bir tat bırakıyor.
afiyet olsun












4 yorum:

TATESAL dedi ki...

İlkaycım kek çok güzel olmuş,ellerine sağlık...
Migren için akik taşı,Tuğçede de var...O taş tenine dğecek şekilde kolye olabiir üzerinde taşıyacak...
Birde biberiye çayı....
Sevgiler....

YETENEK-SİZİN dedi ki...

ımmm içinde tarçın var ohhh mis gibidir.

karamel mutfak dedi ki...

canim cok guzel gorunuyor sanki kokusu buralara kadar geldi ellerine saglik canim.sicacik selamlar.

icimdeki yolculuk dedi ki...

cevizle tarçın mükemmel bi ikili.bu arada şablon için yardım ederim tabi seve seve..ben mail adresimi yazayım size sizde bana yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.asi.melek0@hotmail.com

 
designed by GeCe for only 3Prenses