22 Kasım 2010

ne çabuk bitti??

ne 9 günlük tatilmi var?çocuklarda gelir.ay ne güzelmiş falan derken bitti bile!kuzucukları dün gece yola çıkardık.daha varamadılar okullarına.hayırlısıyla giderler inşallah.müthiş güzel 9 gün geçirdik.gündüz alışveriş.gece sohbetle geçti bayram öncesi.çok özlemişiz.sarılıp sarılıp oturduk kuzularla:))sonra bayram.havayı güzel bulunca birde piknik sıkıştırdık araya.huylu huyundan vazgeçmezmiş,örgü sevdası ne bayram dinledi,ne piknik.kolay bir kazak örmeye çalışıyorum bu arada..
anneanneden müthiş elma dolması,sipariş edilmişti.mis gibiydi herzaman ki gibi.ellerine sağlık anneciğim benim ya.tarif istenirse çok basit.elmalar oyulup,dışları soyulup,içleri cevizle doldurulup tepsiye dizilir.az su eklenir dibine.üstlerine birer parça tereyağı ve elmanın tadına göre şeker konulup hafif ateşte pişer.işte bu.sevginizide katarsanız tatlı sohbetle yerseniz bunlar kadar lezzetli olur emin olun:))

anne keki olmadan da olmazdı.kakolu cevizli kek.anne keki olmasındaki sebep kalıbın dibini yağlayıp,bol unlamam.çocuklar bu kavruk helvamsı unlu kısma bayılıyorlar.
işte böyle bayramdan notlarım benim.inşallah herkesin bayramı güzel geçmiştir.daha nice bayramlara..


8 yorum:

elif-kayra dedi ki...

Bayramların en güzel yanıda bu zaten,sevdikleri ile birlikte olmak.

Dokuztepe dedi ki...

bayramlar, tatailer sanırım güzel olduğu için çabuk bitiyor, anne keki harika görünüyor:)) En kısa zamanda Allah kavuştursun canım:))
Sevgiyle...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Anne keki ve tatlısı mmmmmm ....

Ne çabuk geçti sahiden dimi:(yaşlanıyoruz çok çok

neval dedi ki...

biz de doyamadık tatile tembelmiyiz acaba ?

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nice bayramlara sağlıkla inş. canım ellerine sağlık nefis görünüyor mamalar:)) sevgiler

embir dedi ki...

elma tatlısını denemeliyim, az kolorili bir lezzet bu azda tarçın süper olur.

Nilgün Komar dedi ki...

embirin dediği gibi tarçınlada süper olur ha off acıktım da ağzımın suyu akıyor resmen sabah beri :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

öncelikle Allah kavuştursun en kısa zamanda kuzucuklarına... kek ve tatlı çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık annenin... örgünün bitmiş halini merak ettim doğrusu, renk çok güzel... bakalım sonuç nasıl olacak. yeni paylaşımlarda görüşmek üzere.

 
designed by GeCe for only 3Prenses